۰۲۱-۲۸۹۱۱
پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳

نمای کامپوزیت چیست و چه مزایایی دارد؟

این روز ها طراحی نمای داخلی و خارجی ساختمان ها با انواع هنر آمیخته شده. و با طراحی های زیبا و بروز روبرو هستیم. نمای کامپوزیت نیست یکی از انواع نمای ساختمان بوده که از زیبایی فراوانی نیز برخوردار است. اما این نوع نما چیست و استفاده از آن چه مزایایی دارد؟ پس اگر قصد خرید ملک زعفرانیه را با نمای کامپوزیت دارید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

نمای کامپوزیت چیست؟

کامپوزیت به معنی پوشش نمای بیرونی و یا داخلی ساختمان با استفاده از ورقه های آلومینیومی مخصوص است. از این ورق میتوان برای نمای ساختمان، پوشش داخلی ساختمان، انواع پارتیشن ها و سقف های کاذب استفاده کرد.

ورق کامپوزیت نوعی ورق آلومینیومی است که دارای وزن کمی میباشد. این ورق از دو لایه ورق نازک آلومینیومی و یک لایه مواد پلی اتیلن ساخته شده و از استحکام بالایی برخوردار است. یکی از مهم ترین مزایای این ورق، قابلیت ساخت و طراحی با ظاهر و اشکال مختلف است.

تاریخچه ورق کامپوزیت

این نوع ورق در ابتدا در سال ۱۹۶۹ در آلمان اختراع شد. در ابتدا استقبال مناسبی از آن نشد اما به مرور سازندگان با مزایا و کیفیت بالای آن اشنا شده. و محبوبیت این نوع نما به مرور بیشتر شد. بطوری که در سال ۲۰۰۵ میزان ۱۶ میلیون متر مربع از این ورق تنها در بازار اروپا تولید و استفاده کرد.

این نوع ورق بدلیل ظاهر زیبا و استحکام بالا و از همه مهم تر طراحی و دکوراسیون مدرن، مکمل خوبی در کنار شیشه و آلومینیوم بوده و امروزه در بسیاری از برج ها و ساختمان های مدرن استفاده میشود. بزرگترین مصرف کنندگان ورق کامپوزیت چین، روسیه و امارات متحده عربی است.

انواع نمای کامپوزیت

همانطور که گفتیم کامپوزیت انواع مختلفی دارد. این اشکال و نوع های مختلف میتوانند در بخش های مختلف ساختمان استفاده شوند. در بخش نمای ساختمان اما از ورق های آلومینیومی، فایبرگلاس و طرح چوب نیز استفاده میشود.

مشخصات ورق کامپوزیت

ضخامت هر ورق آلومینیوم بین ۳ تا ۶ میلی متر میباشد. طول و عرض ورق اما متغیر بوده و بر اساس نیاز میتوان آنرا تغییر داد. اگر قصد خرید ملک زعفرانیه را دارید و به دنبال مشخصات دقیق ورق کامپوزیت برای نمای ساختمان هستید باید بدانید که اندازه پیش فرض برای این نوع ورق ۴ متر مربع است.

مزایا و معایب استفاده از نمای کامپوزیت

همانطور که گفتیم این نوع نمای ساختمان امروزه از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است. از جمله مزایای استفاده از این نما، سرعت نصب بالا نسبت به دیگر روش ها. قیمت تمام شده کمتر و مونتاژ ساده و بهینه است. در مقابل اما معایب نمای کامپوزیت طول عمر پایین چسب های آب بندی کامپوزیت و رفتار متغیر در زمان تنش های ساختمانی است.

نمای کامپوزیت چیست و چه مزایایی دارد؟ | خرید ملک زعفرانیه | املاک پازل

عدم نیاز به شستشو

از ویژگی‌های خوب این ورق‌ها تمیز ماندن آن‌ها به دلیل استفاده از رنگ استاتیک به جای کوره‌ای در آن‌ها است. در صورت استفاده از رنگ‌های کوره‌ای دیگر این خاصیت وجود نداشته و گردوغبار موجود درها، جذب آن‌ها می‌شود.

قابلیت تعویض پانل

در صورت بروز هرگونه مشکل در یکی از پانل‌ها این امکان وجود دارد. که بتوان بدون دست بردن در کل نما، تنها پانل آسیب دیده را به راحتی تعویض کرد. و پانل نو را جایگزین آن کنید.

سرعت نصب بالاتر

یکی از مهم‌ترین مزایای استفاده از نمای کمپوزیت در نمای ساختمان، این است که سرعت اجرای آن بالا است. دلیل این سرعت اجرای بالا این است. که ورق‌های کمپوزیت در نصب و اجرای نمای کمپوزیت به صورت آماده در دسترس قرار دارند. از آنجایی که ورق کمپوزیت از مواد سبک وزن ساخته شده است. به همین دلیل استفاده از  آن در نمای ساختمان به سبک‌سازی سازه و همچنین کاهش ضریب محاسبه زلزله کمک بسیار زیادی می‌کند.

تغییر ظاهر پنل ها

از دیگر مزایای نمای کمپوزیت می‌توان به امکان تغییر شکل دادن ورق‌های آن اشاره کرد. این نوع ورق کمپوزیت را می‌توان تا ۱۳۵ درجه نیز تا و خم کرد.
خواص کمپوزیت‌ها در مجموع از هرکدام از اجزاء تشکیل دهنده آن‌ها بهتر است و اجزاء مختلف، کارایی یکدیگر را بهبود می‌بخشند.

وزن کم

ورق‌های کمپوزیت دارای وزن کمی در حدود ۵ تا ۸ کیلوگرم در هر مترمربع هستند و در مقایسه با مصالح دیگر مانند سنگ، شیشه و سیمان از پایین‌ترین وزن ممکن بهره برده‌اند. لازم است بدانید، وزن نمای کمپوزیت آلومینیوم در حدود ۹۰ درصد سبک‌تر از سنگ گرانیت، ۸۵ درصد سبک‌تر از سیمان، ۷۵ درصد سبک‌تر از شیشه و ۵۰ درصد سبک‌تر از ورق معمولی است.

سخن آخر

در این مقاله به شما عزیزان که قصد خرید ملک زعفرانیه دارید نمای کامپوزیت را معرفی کردم و ویژگی ها و مزایا و معایب آنرا گفتیم. شما عزیزان میتوانید جهت خرید ملک با بهترین قیمت و ویژگی با مشاورین املاک پازل در ارتباط باشید.



منتشر شده در ۱۴۰۲/۱۱/۲۵